آموزش آنلاین منطق از صفر
بررسی اندیشه‌ سهروردی

این طایفه از مرگ شواغل طبیعت برهند

فصل هجدهم قسمت یازدهم

مشخصات فایل برنامه معرفت دوازدهم اسفندماه ۱۳۹۰

موضوع برنامه: این طایفه از مرگ شواغل طبیعت برهند

عنوان فصل: بررسی اندیشه سهروردی

مدت زمان برنامه: ۴۰ دقیقه

حجم فایل تصویری: ۱۲۰ مگابایت (MP4)

حجم فایل صوتی: ۱۶ مگابایت (MP3)

مختصری از متن برنامه:

برنامه‌های مشابه

بخشی از متن پرتو نامه سهروردی

اگر ما در این عالم معقولات لذت نیابیم و از رذایل و جهل دردناک نشویم از آن باشد که سکر عالم طبیعت بر ما غالبست و از عالم خویش مشغولیم و چون این شواغل برمی‌خیزد آن کس که کمال دارد لذتی یابد بینهایت و به مشاهده واجب الوجود و ملا اعلی و عجایب عالم نور و دائم در ان لذت بماند و حق تعالی از انوار جلال خویش او را شربت‌های روحانی دهد چنانکه فرمود: {وَ سَقاهُمْ رَبُّهُمْ شَراباً طَهُوراً} و این طایفه از مرگ شواغل طبیعت برهند از ظلمات بیرون روند و به سرچشمه زندگی و دریاهای نور حقیقی روحانی بپیوندند که لهم اجرهم و نورهم و جای دیگر فرمود: {یَسْعی‏ نُورُهُمْ بَیْنَ أَیْدیهِمْ وَ بِأَیْمانِهِمْ}

جناب سهروردی در این فرازی که قرائت شد، مشغول شدن به طبیعت را مرگ می‌داند. مشغول شدن و غفلت نوعی از جهالت است. به طور کلی سهروردی حکیم نوری است و در مقابل نور، تاریکی هست. تاریکی همان جهل است.

جهل آنجاست که دیواری کشیده می‌شود و پشت آن را نمی‌توانی ببینی. بدتر آنجاست که جهل همراه با تعصب باشد. جهل دو نوع داریم: یکی معصومانه است مانند طفلی که نمی‌داند. ندانستن همراه با آمادگی برای فهم است. اما نوع دیگر جهل، دیوار می‌شود و با تعصب همراه است و نمی‌خواهد از این دیوار جهل بالا برود.

این جهل (نوع دوم) یا به دلیل تعصب است و یا «نمی‌داند که نمی‌داند» ندانستن و جهل، تاریکی است. این شخص در تاریکی زندانی می‌شود. حیات یعنی «درک و فعل داشتن» حال اگر کسی درک نداشته باشد یا پشت دیوار جهالت و تعصب باقی ماند، #زنده است؟ بلکه در تاریکی تا ابد محبوس مانده است. مرگ_واقعی اینجاست.

Video-DownloadSound-Download Youtube-download

فایل‌ها بجای «دانلود» پخش و اجرا می‌شود؟ راهنمای دانلود را بخوانید (اینجا بزنید)

می‌خواهید تمامی قسمت‌ها را به صورت یکجا دانلود کنید؟ همین الان اینجا بزنید

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا