آموزش آنلاین منطق از صفر
بررسی اندیشه ابن سینا

تعریف حقیقت از منظر ابن سینا

فصل بیست و دوم قسمت چهارم

مشخصات فایل برنامه معرفت پانزدهم شهریور ۱۳۹۲

موضوع برنامه: تعریف حقیقت از منظر ابن سینا

عنوان فصل: آشنایی با اندیشه های حکیم ابوعلی سینا

مدت زمان برنامه: ۴۵ دقیقه

حجم فایل تصویری:  ۱۴۵ مگابایت (MP4)

حجم فایل صوتی: ۱۹ مگابایت (MP3)

مختصری از متن برنامه:

تعریف حقیقت از منظر ابن سینا

کلمه حق یا حقیقت از جمله کلماتی است که در نظر جمهور مردم از احترام خاص برخوردار است و جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص می دهد. کمتر کسی است که با حق، اظهار عداوت و دشمنی کند و خود را مخالف آن نشان دهد. حتی کسانی که همواره حق را زیر پا گذاشته اند و از آن روی برتافته اند پیوسته می کوشند خود را در زمره پیروان حق نشان دهند. انسان به مقتضای فطرت و براساس نهاد خود جویای حقیقت است.

کسانی در میان انسان ها هستند که از آغاز زندگی خود تا پایان عمر در راه رسیدن به حقیقت لحظه ای درنگ نمی کنند، با این همه پاسخ همه اشخاص در برابر این پرسش که حق چیست و حقیقت چگونه است به هیچ وجه یکسان و یکنواخت نیست و رسیدن به یک قدر جامع و معنی واحد در این باب سخت و دشوار می نماید. شیخ الرئیس ابوعلی سینا از جمله کسانی است که به اهمیت این مساله توجه داشته و درباره معنی آن سخن گفته است. او معتقد است هر حقی از آن جهت که حق است واحد و یگانه است و قابل اشاره حسی نیست. بنابراین آنچه اصل و اساس هرگونه حقی شناخته می شود به هیچ وجه قابل اشاره حسی نیست.

Video-DownloadSound-Download Youtube-download

فایل‌ها بجای «دانلود» پخش و اجرا می شود؟ راهنمای دانلود را بخوانید (اینجا بزنید)

می خواهید تمامی قسمت‌ها را به صورت یکجا دانلود کنید؟ همین الان اینجا بزنید

4.5/5 - (8 امتیاز)

یک دیدگاه

  1. با عرض سلام. ممنون از سایت بی نظیرتون.
    خواستم این موضوع را عنوان کنم که به نظره من عالمه فراتر از عالمه ذهن به همان دلیل که گنجایشه تصور نامتناهی را ندارد و تنها اسمی از آن (مفهوم نامتناهی) به اعتباره فهمه مفهومه مخالفش که همان مفهوم محدودیت است، را دارا میباشد، میتوان حک به وجودیته عالمی فراتر از ذهن نمود پس حتی به ذهن آوردنه مفهوم دوگانگی یا شریک برای خداوند پس از فهم عقلی وحدانیت میسر میباشد پس میفهمیم که این عالمه ذهن محدود است که در این صورت میتوان عالمی فرایه آن قائل شد.
    لطفا درستی یا خطایه نظره بنده را روشن کنید. ا تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا