آموزش آنلاین منطق از صفر
بررسی اندیشه ابن سینا

منشا از خودبیگانگی انسان چیست؟

فصل بیست و دوم قسمت هجدهم

مشخصات فایل برنامه معرفت بیست و دوم آذرماه ۱۳۹۲

موضوع برنامه: منشا ازخودبیگانگی انسان چیست؟

عنوان فصل: بررسی اندیشه ابن‌سینا

مدت زمان برنامه: ۴۲ دقیقه

حجم فایل ویدئویی:  ۱۱۸ مگابایت (MP4)

حجم فایل صوتی: ۱۸ مگابایت (MP3)

مختصری از متن برنامه:

صرف بودن انسان در عالم هیولانی و جهان مادی موجب غربت او نمی‌شود. زیرا این موجود معجون عجیبی است که از دو عالم خلق و امر دارای نشان می‌باشد. آنچه موجب غربت انسان می‌گردد این است که وی عالم امر و یگانگی خویش را فراموش می‌کند و در عالم ماده و پراکندگی محصور می‌ماند. به این ترتیب منشأ غربت یا منشا ازخودبیگانگی انسان را در فراموشی وی نسبت به آنچه عالم امر و یگانگی خوانده می شود باید جستجو کرد. کسی که خدا را فراموش می کند، خداوند او را نسبت به خودش به فراموشی می کشاند.

به عبارت دیگر می توان گفت که فراموش کردن خدا چیزی است که فراموش کردن خود را به دنبال داشته و فراموش کردن خود نیز جز مسئله از «خودبیگانگی» چیز دیگری نمی باشد. این حقیقیت در قرآن آمده و خداوند مردم را از فراموشی خود برحذر داشته است آنجا که می فرماید: {وَلَا تَکُونُوا کَالَّذِینَ نَسُوا اللَّـهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ ۚ أُولَـٰئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ}

اگر انسان به دنبال اقلیم معرفت خود نباشد و پیدا نکند دچار از خودبیگانگی میشود در واقع غربت وجودی وارد غربت اجتماعی، و اخلاقی و رومره انسان میشود. چگونه انسان دچار از خود بیگانگی میشود اگر به دنبال آن حقیقت مشرقیه نباشد؟ آیا تمام انسان در بیان او می آید؟ معنای اعتدال در زندگی و بینش و معرفت چیست؟

Video-DownloadSound-Download Youtube-download

فایل‌ها بجای «دانلود» پخش و اجرا می شود؟ راهنمای دانلود را بخوانید (اینجا بزنید)

4.3/5 - (6 امتیاز)

۶ دیدگاه

  1. سلام .با سپاس فراوان برنامه شما پنجره ای به عالم پاکی ها از ورای این خاک ستان باز می کند .با تشکر

  2. به نام خدا
    با سلام
    خدمت دوستان گرامی پرسشی داشتم مبنی براینکه استاد در برنامه ی ۲۲ آذر ماه اشکالی را مطرح کردند که اگر خدا فراموشی منجر به خود فراموشی می شود چرا پس انسان هایی هستند که خدا را فراموش کردند ولی به خود فراموشی دچار نشدند . ایشان به این اشکال پاسخ ندادند اگر لطفا امکان دارد شما پیگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا