در مطالعه کتاب های فلسفی ، چندین بار متن را بخوانید. اکثر دانش آموزان فلسفه باید چندین بار کتاب را بخوانند تا بتوانند به درک درستی از متن کتاب دست پیدا کنند. برای اولین بار ممکن است که چندین بار خواندن کتاب، سخت به نظر برسد اما اگر در این کار ممارست داشته باشید در مدت زمان کوتاهی می توانید، به مطالعه مفید و خوب کتاب دست پیدا کنید. پیشنهاد ما مطالعه چهار بار متن کتاب است به صورت زیر:
- در بار اول تندخوانی کنید؛ حتما در طول خواندن در ابتدا به محتویات، نکات کلیدی و یا واژه نامه نگاه کنید، به سرعت حرکت کنید، یک صفحه را در حدود ۳۰ تا ۶۰ ثانیه بخوانید. اصطلاحات برجسته ای که در کتاب می بینید و برای شما ناآشناست را از طریق برجسته کردن، علامت گذاری کنید.
- برای بار دوم، سرعت تان مانند گام قبل باشد اما این بار روی کلمات و عباراتی که نمی توان با متن تعریف شود، مکث کنید. تمرکز شما باید بر روی شناسایی اصطلاحات و ایده های کلیدی باشد. روی کلماتی که اصلا نتوانستید درک درستی داشته باشید، با نشان خاصی، علامت گذاری کنید
- برای بار سوم، روی کلمات و عباراتی که در گام پیش به عنوان «کلمات ناآشنا» نشان گذاری کردید، بیشتر تمرکز کنید و سعی کنید از ارتباط مفاهیم توضیح داده شده در متن، یک معنی اجمالی از آن کلمات را در ذهن داشته باشید. اگر موفق شدید، علامتی که در گام قبلی روی آن کلمه بود را بردارید و اگر موفق نشدید، علامت تاکیدی را تکرار کنید.
- گام چهارم مطالعه، در واقع جمع بندی تمام چیزهایی است که شما از طریق (اصطلاحات، شیوه بیان و استدلال و دیگر جزئیات) توانسته اید به درکی از متن دست پیدا کنید. سوالات پیش آمده در این چهار گام را حتما یادداشت کنید و برای پاسخ به این سوالات، یا کتاب مرتبط با سوال خود را پیدا کنید و مطالعه کنید یا اگر در دوره های کلاس فلسفه شرکت می کنید حتما در کلاس مطرح کنید.
فهرست مطالب
تا آنجا که می توانید به مطالعه کتاب های فلسفی بپردازید.
تا آنجا که ممکن است بخوانید. تنها راه شناختن خودتان از فلسفه این است که خود را در آثار فلسفی غوطه ور کنید. اگر به مطالعه کتاب های فلسفی نپردازید، نه می توانید فلسفی حرف بزنید و فکر کنید و نه فلسفی بنویسید. اگر در کلاس های فلسفی شرکت می کنید، حتما در بحث و گفتگو فعال باشید. فراموش نکنید که در کلاس های فلسفی صحبت کردن شما، مهم است. نباید عادت کنید که از تراوشات ذهن دیگران در کلاس استفاده کنید بلکه می بایست، سوالات و مطالب برآمده از فکر خودتان را در کلاس مطرح کنید.
مطالعه کتاب های فلسفی در ابتدا سیر خاصی ندارد و هرچه کتاب بیشتری بخوانید، با تفکرات بیشتری آشنا میشوید و بهتر میتوانید، فکر خودتان را محک بزنید و به اندیشمند یا مشرب فکری که علاقهمند هستید، نزدیکتر شوید.
به زمینه های شکل گیری کتاب فلسفی توجه کنید
زمینه های شکل گیری کتاب فلسفی یعنی مطالعه تاریخ فلسفه؛ تمام کتاب های فلسفی در محدوده محیط تاریخی و فرهنگی خاص فیلسوفان نوشته شده است. در حالی که آثار ماندگار فلسفه، حقیقت و استدلال را ارائه می دهند که می تواند در زمان های آینده نیز مورد استفاده قرار گیرد؛ شناخت زمینه های فکری فیلسوفان در مطالعه کتاب های فلسفی ، از اهیمت خاصی برخوردار است.
موضوع مورد بحث را مشخص کنید
موضوعات مورد بحث را مشخص کنید. برخی از سوژه های فلسفی، واضح است، اما بسیاری از آنها نیستند. شما باید با توجه به نکاتی که در مورد چهار گام خواندن گفتیم، ایده ها و سوژه های بحث را هم در نظر بگیرید تا به شما در تعیین ایده اصلی که فیلسوف سعی می کند استدلال کند، کمک کند.
Mahmoud1347 22 بهمن 1396
مطلب ارزنده ای برایم بود . لطفا مرحله چهارم را لطفا بیشتر توضیح فرمایید.