18 مرداد 1397

۶ چیزی که قبل از شرکت در کارگاه فلسفه باید بدانید

قبل از شرکت در کارگاه فلسفه: با ذهنی باز در کارگاه آموزشی فلسفه شرکت کنید، خود را با دیگران مقایسه نکنید، اعتماد به نفس داشته باشید

قبل از شرکت در کارگاه فلسفه چه چیزهایی را باید بدانیم؟

هیچ‌وقت برای شروع کردن دیر نیست. اگر به فلسفیدن و گفتگوی فلسفی علاقه دارید و به حضور در یک کارگاه آموزشی فلسفه فکر می‌کنید، اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید در ادامه آنچه قبل از شرکت در کارگاه فلسفه باید انجام دهید، توضیح می‌دهیم.

با ذهنی باز در کارگاه آموزشی فلسفه شرکت کنید

تصور و تصدیق

کارگاه فلسفه، مکانی برای یادگیری ایده‌های جدید است. نباید نسبت به یک روش خاص، یا نسبت به یک مکتب خاص تعصب داشته باشید. اجازه دهید خلاقیت شما همواره شکوفا شود، تعصب روی برخی چیزها اجازه‌ی خطر کردن و انجام کارهای متفاوت را به شما نمی‌دهد. یک کارگاه آموزشی جایی برای یادگیری و متفاوت شدن است پس سعی کنید چیزهای جدید و راههای متفاوت را امتحان کنید.

جهت شرکت در کارگاه فلسفه (حضوری) در تهران اینجا بزنید

خود را با دیگران مقایسه نکنید، اعتماد به نفس داشته باشید

در کارگاه فلسفه اعتماد به نفس داشته باش

یکی از مشکلاتی که در کارگاه‌های آموزشی اکثرا با آن مواجه می‌شویم، عدم اعتماد به نفس شرکت کنندگان و مقایسه‌ی خود با دیگران است. این نکته را در نظر داشته باشید که هر کسی سبک خاص خود را دارد و قرار نیست شما مثل کناردستی‌تان استدلال کنید. روی آنچه هستید تمرکز داشته باشید و بدون توجه به بقیه‌، تلاش کنید تمام مهارت‌های خود را شکوفا کنید.

به جرات می توان گفت که کلاس های فلسفه به علت رویکرد نظری که حاکم بر کلاس است، افراد شاخص کلاس در افت و خیز هستند و تایید یا عدم تایید شما توسط منتور (استاد راهنما) در کلاس، به هیچ عنوان نشان از عملکرد کلی شما در آینده و قدرت استدلال شما نخواهد بود، پس همیشه خلاق و پویا باشید.

سوال بپرسید

در کارگاه فلسفه سوال بپرسید

بدون سوال پرسیدن شما هیچ پاسخی دریافت نخواهید کرد، بنابراین هر سوالی که داشتید بدون رودربایستی از استاد بپرسید. این موضوع را در نظر داشته باشید که اگر شما همه چیز را بلد بودید، نیازی نداشتید که در این دوره شرکت کنید؛ علاوه بر این هیچ پرسیدن هیچ سوالی عیب نیست. هر موقع احساس کردید استادتان کمی گنگ صحبت می‌کند این موضوع را به او گوشزد کنید، احتمالا این مشکل برای کناردستی‌های تان هم پیش آمده باشد.

این را بدانید که جنس سوال شما متفاوت است

خوب تا اینجا گفتیم که حتما سوال بپرسید؛ معمولا در طول برگزاری کارگاه و به دلیل رویکرد آموزش، سوال و جواب هایی بین حضار با استاد شکل می گیرد که درصد بسیاری از آن به خود مبحث آموزشی که از ابتدای کلاس شروع شده مرتبط می شود. اما یک سوالاتی هست که شما به صورت کلی قبل از شرکت در کارگاه دارید و می خواهید نقاط تار آن را برای خود، هرچند اندک روشن تر کنید. اینگونه سوالات تان را از یاد نبرید چون از جنس و سبک خودتان است، سعی کنید پاسخی طلب کنید که به سبک شما نزدیک باشد، اگر استاد در این کار مهارت نداشت، دیگر کارگاه آن استاد را شرکت نکنید و به سراغ کارگاه ها دیگری بروید!

دوست شوید

در کارگاه فلسفه و منطق

احتمال این‌که بعد از این کارگاه در فضایی قرار بگیرید که اکثر افراد دغدغه هایی شبیه به سوالات شما داشته باشند یا فلسفه ورزی کنید، کم است. لذا سعی کنید بهترین لحظات را در کارگاه سپری کنید. به افرادی که در کنارتان حضور دارند توجه کنید، بسیاری از پایدارترین دوستی‌ها از همین کارگاه‌ها شکل گرفته‌اند.

چیزهایی را که یاد گرفتید دنبال کنید

تمام شدن کارگاه به این معنا نیست که شما منطق و فلسفه را یاد گرفتید، بلکه حضور در یک کارگاه فلسفی به این معناست که شما اولین قدم برای یادگیری فلسفه را برداشتید. اگر نکته‌هایی را که به آن‌ها اشاره کردیم به خوبی اجرا کرده باشید به احتمال زیاد توانسته اید از کارگاه بهترین استفاده را داشته باشید. اما فقط با تمرین و مطالعه‌ی بیشتر راجع به چیزهایی که یاد گرفتید قادر خواهید بود که آموخته ها را مَلَکه ذهن کنید و به کار بگیرید. فراموش نکنید که قبل از ترک کارگاه از مربی خود لینک‌های آموزشی بیشتر بگیرید و هم‌چنین سعی کنید اطلاعات تماس او را داشته و ارتباط خود را با او حفظ کنید

4.7/5 - (3 امتیاز)

نظرات