فهرست مطالب
انواع رویدادها: کنفرانسها
وقتی از انواع رویدادها صحبت میکنیم، اولین واژهای که به ذهن میآید کنفرانس یا همایش است. کنفرانس به تجمع افراد زیادی با منافع مشترک گفته میشود. کنفرانسها معمولا دارای سخنرانان کلیدی هستند.
انواع مختلفی از کنفرانسها وجود دارد: کنفرانسهای علمی، کنفرانسهای کسبوکار، کنفرانسهای پزشکی، کنفرانسهای آموزشی و غیره که میتوان گفت فقط از لحاظ موضوعی با هم تفاوت دارند. کنفرانسها معمولا بسیار کلی هستند و هزاران نفر شرکتکننده دارند. سمینارها معمولا رویدادهای کوتاهتر هستند، دو ساعت و نیم، یا حتی یک روز کامل کار میکنند. آنها یک یا چند سخنران دارند و به طور کلی همه شرکتکنندگان را در یک فضای یکسان نگه میدارند.
انواع رویدادها : سمینار
سمینارها رویدادهای آموزشی تخصصی هستند. برخلاف تصور عموم مردم، اکثر سمینارها با سخنرانیهای خستهکننده برگزار نمیشوند و معمولا تعامل بسیاری در آنها شکل میگیرد. به طور کلی سمینارها، رویدادهایی آموزشی هستند که اطلاعاتی را به مخاطبان منتقل میکنند، حال این آموزش تخصصی باشد و یا عمومی. تعداد خیلی کمی از آنها رسمی هستند و در بسیاری از آنها به مخاطبان اجازه داده میشود تا نظرات خود را بیان کنند.
به طور کلی سمینار یک سخنرانی است که توسط یک فرد ارائه میشود، گرچه میتواند سخنرانان بیشتری هم داشته باشد. به عنوان مثال رویدادی که یگ دانشگاه درمورد موضوعی مانند تغذیه برگزار میکند و یک سخنران ویژه دارد، سمینار نامیده میشود.
انواع رویدادها : فستیوال
به دورهمیهایی که اغلب با محوریت جشن به خاطر برخی ویژگیهای جامعه مثل سنتها، دین، فرهنگ، هنر و… صورت میگیرند فستیوال گفته میشود.
انواع رویدادها : کارگاه (ورکشاپ)
دو واژهی ورکشاپ و سمینار اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند. اما با اینکه هر دو روی آموزش تمرکز دارند، ورکشاپها معمولا کوچکتر هستند و بیشتر به فعالیتهای گروهی گفته میشوند. ورکشاپها اغلب برای آموزش مهارتهای گروهی و تعاملی به کار برده میشوند. تفاوت اصلی میان سمینارها و ورکشاپها این است که سمینار معمولا جنبهی آکادمیک پررنگتری دارد و به اندازهی ورکشاپها روی تجربه کردن تاکید ندارد.
ورکشاپها معمولا کمتر رسمی هستند و در آنها از شرکتکنندگان خواسته میشود تا با مشارکت جدی در جریان برگزاری ورکشاپ، درمورد موضوع آن یاد بگیرند. در طول برگزاری ورکشاپ، شرکتکننده یک مهارت جدید را با راهنمایی مدرس دوره فرا میگیرد و قادر به اجرای آن میشود. اما در سمینار لزوما چنین اتفاقی رخ نمیدهد و چند متخصص درمورد یک موضوع مشخص صحبت میکنند و سپس با سایر حاضرین به تبادل نظر میپردازند.
ورکشاپ های فلسفه با محوریت گفتگو و تعامل، بیشتر روی «شرکت کنندگان» تاکید دارد. در واقع وقتی در کارگاه های فلسفه شرکت می کنیم قدرت گفتگو و استدلال را بالا می بریم.
انواع رویدادها : دورهمی
جلساتی غیررسمی که برای افرادی با منافع مشابه سازماندهی میشوند. این منافع میتوانند هر چیزی از جمله کتابخوانی، بحث در یک موضوع تخصصی، تحکیم گروه علمی، پیادهروی و… باشند.
نظرات