آموزش آنلاین منطق از صفر
ویژه برنامه ماه رمضان

معنی شب در نگاه عارف و سالک

مشخصات فایل برنامه معرفت هفدهم شهریورماه ۱۳۸۸

موضوع برنامه: معنی شب در نگاه عارف و سالک

عنوان فصل: ویژه برنامه ماه مبارک رمضان

مدت زمان برنامه: ۴۶ دقیقه

حجم فایل ویدئویی: ۷۱ مگابایت (MP4)

حجم فایل صوتی: ۱۹ مگابایت (MP3)

مختصری از متن برنامه:

برنامه‌های مشابه

معنی شب در نگاه عارف

شب که در مقابل روز است، همه چیز در آن مستور و پنهان است. آنچه که در روز آشکار است، در شب پنهان است. شب مظهر ستاریت حق است. شب مظهر پوشانندگی عیوب است. که یکی از اسماء الله الحسنی صفت «ستّار» است. پوشنده بودن حق تعالی در عین آشکار بودن اش است و عجیب این است که حق تعالی هم مستور است و هم آشکار؛ شب، واجد اسرار فراوان است. در دل شب اسرار فراوانی هست که اهل خلوت با شب انس خاصی دارند.

آن شب قدری که گویند اهل خلوت امشب است          یا رب این تأثیر دولت در کدامین کوکب است

اهل عزلت هم با شب انس و الفت دارند. اهل خلوت چه کسانی هستند و اهل عزلت چه کسانی هستند؟ بنده بین این دو (خلوت و عزلت) تفاوت قائل هستم. هر پیغمبری در برهه ای از زمان «عزلت» گزید. عزلت نشینی مطلوب نیست اما برای هر سالکی در برهه ای از زمان لازم است. عزلت در واقع دوری جستن از «غوغای خلق» است اما خلوت، دقیق تر است یعنی جدایی گزیدن از «خود» است. در خلوت، انسان باید از «خودش» جدا شود! ممکن است از من بپرسید که مگر می شود که انسان از خودش جدا شود؟ تمام سرّ مطلب همینجاست.

عزلت گزیدن آسان تر از خلوت است. خوب می روی در یک گوشه ای، شهری، دیری و به طور کلی در یک گوشه ای مانند عبّاد و زهّاد، کناره می گیرید. این شدنی است و آسان هم هست. اما خلوت گزیدن یعنی انسان از خودش و خواسته ها، آرزوها، تمنیات خودش و تصورات واهی که از خودش دارد، آنچه در ذهن از خودش بافته و تافته گرچه به دروغ و به وهم و خیال ساخته است، فاصله بگیرد. آنچه انسان از خودش ساخته است نه آن بوده که هست

Video-DownloadSound-Download Youtube-download

فایل‌ها بجای «دانلود» پخش و اجرا می‌شود؟ راهنمای دانلود را بخوانید (اینجا بزنید)

می‌خواهید تمامی قسمت‌ها را به صورت یکجا دانلود کنید؟ همین الان اینجا بزنید

5/5 - (4 امتیاز)

یک دیدگاه

  1. با عرض سلام و ادب ، با توجه به بیانات عالمانه و حکمت آموز حضرت استاد در این برنامه ( معنی شب در نگاه عارف و سالک) آیا “شق القمر” امری انفسی بوده است یا آفاقی؟
    با احترام نسرین عماد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا