© تمام حقوق این سایت متعلق به فیلسوفیار می باشد.
سبد خرید شما خالی است.
فیلسوف یار › بحث و تبادل نظر › تقدیم به دکتر دینانی
با سلام و خسته نباشید خدمت شما عزیزان گرداننده سایت دکتر دینانی
در ابتدا خالصانه و از صمیم قلبم برای حضرت استاد حکیم دینانی از درگاه خداوند متعال سلامتی و طول خواستارم
باور کنید که مطمئنم و ایمان دارم که جوان های بسیار بسیار زیادی چه دختر چه پسر مثل من هستند که آقای دینانی را دوست داشتنی ترین فرد زندگیشان میدانند و اگر یک هفته برنامه معرفت و به دنبال آن چهره دوست داشتنی ایشان را نبینند به شدت ناراحت و غمگین می شوند و آن هفته انگار یه جایش ناقص است و یه چیزی کم دارد
این چیزی است که در طول این چندین سال حداقل به چشم خود بین دوستان هم سن و سال خود دیده ام برای همین ان را عرض کردم
اما چیزی که الان میخواهم خدمتتان عرض کنم را با وجود اینکه اطمینان دارم خیلی ها با این نظر بنده موافق هستند ولی برای اینکه خدای نا کرده کسی دچار سوء برداشت نشود اجالتا از کوپن بقیه دوستان خرج نمی کنم و مایه نمیگذارم و فقط و فقط نظر و احساس شخصی خودم را بیان میکنم
همیشه با خودم فکر میکنم برای جوان ۲۵ ساله ای مثل من که مثل خیلی های دیگر یک زندگی روتین و معمولی را تجربه کرده و سیر دبستان و دبیرستان و دانشگاه را سپری کرده و لابد بعدش هم شغلی و به دنبال آن مثل خواهر و برادر بزرگترش یا بقیه جوانهای فامیل ازدواج وبقیه داستان تا اخر عمر که تمامی هم ندارد
پس بلاخره کی و چگونه و توسط چه کسی نفس و روح افسار گسیختیمان تربیت میشود و به جای سالها درس خواندن و درس دادن به ما توسط بزرگترهایمان و معلمهایمان برای اینکه به قولی آینده مالی فرزندان و جوانانشان تامین باشد ای کاش و باز هم ای کاش درصدد پاسخگویی به بزرگترین نیاز ما یعنی رسیدن به ارامش درونی و شناخت خود و خدای خود و رسیدن به معرفت بر می آمدند
برای شخص من یک نفر این لطف توسط خدای مهربان به وسیله استاد دینانی رقم خورد که البته خدا را هم بابتش شکر
اما راستش را اگر بخواهید نمیتوانم این حقیقت را کتمان کنم که پیگیری همیشگی این برنامه و این میزان علاقه و عشق به آن و ارادت به آن و متعهد بودن به آن صرفا برای فقط فلسفه یا فلسفه اسلامی دانستن یا چه میدانم معرفت و یا حقیقت دین یا دین شناسی و از این دست مسائل نبوده است
شاید در یکی دو سال اول دیدن این برنامه آسان ترین و بی زحمت ترین راه بوده و یاآنکه این برنامه و در راس آن استاد دینانی نقش یک تلنگر اولیه را داشته اما بدون شک ادامه این راه در طول این سالها دیگر این چنین نبوده است چرا که برای فلسفه دانستن و یا درس دین خواندن میشود از هزاران استاد و مدرس این دو رشته استفاده کرد اما الحق و الانصاف خداییش استاد دینانی با همه فرق میکند بالاخره بین کسی که فقط انباشت اطلاعات و دانش ان حوزه است و خیلی هم به حرفهایی که میزند ایمان ندارد و چون ایمان ندارد و برای شخص خودش مسئله نبوده در طول عمر ش به دنبال تمام حقایق آن نرفته و رنجهای این راه را به جان نخریده و صرفا یک سری چیزها را حفظ کرده پس بر آن حوزه کامل مسلط نیست و روح و حقیقت ان را درک نکرده و نمی تواند راهبر و راهنمای خوبی برای خلق خدا و بندهایش
باشد چرا که در این صورت همه را همراه با خود به پرتگاه نابودی میکشاند میشود حکایت همان زنبور بی عسل.
اما حکیم دینانی به معنای واقعی کلمه عالم همراه با عمل هستند به هر حال کسانی که در این هفت هشت سال محضر ایشان را حتی از پشت قاب تلویزیون درک کرده باشند بر این مطلب شهادت و گواهی میدهند که از یه جایی به بعد انس و عشق و علاقه وافری به خود ایشان پیدا میکنند مثل خود من .
اینکه گفته اند بی پیر مرو تو در خرابات هر چند سکندر زمانی عین حقیقته استاد دینانی برای شخص بنده نقش مرشد ویا مراد را دارد اینکه همه کارهای خودم را با متر ومقیلس سنجش ایشان اندازه گیری میکنم و سعی میکنم همان طوری رفتار کنم که دوست داشتنی ترین انسان زندگیم رفتار میکند همیشه با خودم میگویم اگر یک روز ایشان را از نزدیک ببینم به این عزیز دل میگویم استاد عزیز شما لااقل روی من یکی چنان تاثیری گذاشته اید که به نظرم کاری که باید میکرده اید را کرده اید و این طور نیست که خدای نا کرده فکر کنید تمام دوستداران و عاشقان شما صرفا شما را برای این میخواهند که تخلیه علمی کنند و هی از شما سوالهایشان را بپرسند
و شما را هی به زحمت بیندازند نه خیر این طورنیست به نظر من شما ما را به اندازه کافی سیراب کرده اید و از اینجا به بعد وجود خودتان را عشق است استاد و سرتان به سلامت و اینکه ما نمک نشناس نیستیم و بالاخره ما هم دلی داریم و به شما دل بسته ایم ان هم از نوع شدیدش و خوب مسلم است که دوری یار رنج اور است
من که برای شما نمیتوانم کاری بکنم چون شما آنقدر جایگاهتان پیش خدا بالاست که نیازی به ما بچه هایتان ندارید اما چه این این حرفم درست باشد چه غلط به خود خدا سوگند که یکی از دعاهایم همیشه و در همه حال این است که با کمال رضایت و خشنودی ۱۰ سال از عمر معمولی و خیلی کم برکت من را کم کند و ان را معادل سازی کند و هر چقدر که خودش صلاح میداند به عمر با برکت شما پدر عزیزم اضافه کند شاید اینجوری گوشه ای از محبتهای شما را بتوانم جبران کنم هر چند که میدانم قابل جبران نیست استاد و پدرآرزوهایم امیدوارم خدا سایه شما را از سر ما و همه ی جوانهای این مملکت کم نکند چرا بد به شما محتاجیم و بد جوری به شما دل بسته ایم و این نه تقصیر ماست نه شما . شما انقدر دوست داشتنی هستی که ناخود آگاه همه را شیفته خودتان میکنید به قول معروف کار دل است دیگر کاریش نمیشود کرد.
در امان خدا یا علی- مصطفی
دوست عزیز مطلب شما رو خوندم
من هم ارادت دارم پیش استاد واز مطالب مفید ایشون بسیار بهره بردم
ولی فکر میکنم اگه خود ایشون هم مطلب شما رو میخوندند این جواب رو میدادند
توی زندگیتون از هیچکس الهه یا بت نسازید انسان لازمه انسانیتش جایزالخطا بودنست
اگربدنبال حقیقتید باید از ایشان هم رد شید و به مراتب بالاتر برسید والبته همچنان از شیرینی آموزه های ایشان هم استفاده کنید
اگر نگاهتون رو به افقهای بالاتر ببرید به عظمت بیکران هستی پی خواهید برد و آنجاست که نه استاد و نه هیچکس دیگه ای را در حد غبار این بیکرانگی نخواهید یافت
با سلام به همه ی دوستاران معرفت و فلسفه
اصطلاح بت ساختن درست نیست دوست عزیز، بلکه انسانی که حاصل زندگی خود و اموزه ها و خلاصه کتاب های گرانمایه و ارزشمند را اینجور با زبان شیرین و شیوا در اختیار روح تشنه انسان میگذارد قابل تقدیر و ستایش است ما بت نمی سازیم ولی باید ما هم عشق خود را به کسی که اینطور خالصانه و بی ریا و بی دریغ ما را اموزش میده نشان بدهیم مطمئنم خیلی ها هستند که از استاد عالیقدر و فیلسوف ما استاد ابراهیمی دینانی سپاسگذارند من هم همینطور.
با سلام حقیر حدود یکساعت است با این سایت آشنا شده ام ،البته بدنبال پاسخی در مورد فلسفه بودم،من بیش از نیم قرن زندگی کرده ام و تحصیلات فنی دارم منظورم این استکه اگرچه با مطالعه مانوس بوده ام ولی بطور اصولی در علوم انسانی تحت آموزش نبوده ام،اما به حکم یک عمر دقت در محیط پیرامون خودم و درگیری ذهنی و عملی با مقوله های مهندسی و فیزیک کاربردی،میتوانم با قاطعیت بالایی عرض کنم کاربر محترم بنام shpegah که در پستی دیگر نیز مطالبی فرموده بودند بادرنظر گرفتن نحوه ورود به مباحث وبا دقت در نحوه نگارش ،انتخاب کلمات و جهت گیری تمامیت طلب پنهان در انشا’ تحکم آلود و منجزم ایشان آنهم در حوزه ایی که اقرار به تخصص در آن ندارند معلوم میکند در ماههای اولیه آموزش برای تصدی مقامات قدسی و تقبل معاضدت در
امور اخروی خلق الله میباشند،خداوند به همه راه نجات و رستگاری عنایت و به کسب نوپای حبیبانش برکت عطا فرماید،
چرا توی کشور ما اجازه متفاوت فکر کردن داده نمیشود؟؟؟؟
هرکس متفاوت فکرکند برچسب میخورد!!!
پس مفهوم آزادی فکری چیست؟؟ حتی در فلسفه هم باید موافق نظرجمع فکر کرد؟
آیا این عادلانه است؟
دوست عزیز SHPEGAH سلام .
هنوز یک ساعت هم نشده است که گفتگوهای فوق با عنوان “تقدیم به دکتر دینانی” را دیده ام . نظرات شما را هم با دقت مطالعه نمودم .
البته با شما از دو سه روز قبل در مبحثی دیگر ” اگر روزی متوجه اشتباه خود شویم” با نام مهندس …… گفتگو داشته ام .
نمیدانم چرا پس از مطالعه نظرات شما ، این مصرع مولوی برایم تداعی شد :
چابک سوار حضرتم امشب مرا تندست خو
اگر برید تو عمق متن نوشته شده توسط آقا مصطفی ، خواهید دید که آنچه گفته اند از اعماق دل ایشان برخاسته است .
و اهل فن ، تصنعی نبودن آن متن را گواهی میدهند. توجه داشته باشید متن هائی که از دل می جوشد دست آدم نیست .
ضمن اینکه در متن ایشان ، بوی تملق و یا بت سازی موجود نبوده است . ایشان نهایت تقدیر و سپاس قلبی خود را به جناب دکتر دینانی تقدیم نموده بودند . انصافاً قدری تند رفتید .
اما راجع به جناب دکتر دینانی عزیز بحضورتان عارضم من اینک وارد ۷۰ سالگی شده ام و در سال ۱۳۵۱ از یکی از معتبر ترین دانشگاهای ایران فارغ التحصیل شده ام . در سال ۱۳۴۱ در سن ۱۳ سالگی به توفیق الهی ، قرآن مجید ، شاهنامه فردوسی ، گلستان سعدی ، دیوان حافظ ، رباعیات خیام و دو بیتی های بابا طاهر و کتاب مناظره شبهای پیشاور را یک دور تمام خواندم .
منظورم رجز خوانی نیست و در چند سطر بعد معلوم میشود . در طول پنجاه شصت سال گذشته پای صحبت بزرگان زیادی بوده ام و بهره های زیادی برده ام . ضمن اینکه از استعداد خدادادی خوبی برخوردار بوده ام .
اینک گواهی میدهم در این مدت طولانی شخصیتی به توانائی جناب آقای دکتر دینانی و جناب آیت الله مصباح یزدی ، از لحاظ قدرت تشریح مباحث پیچیده عقیدتی و حکمتی ندیده ام . زیرا این دو بزرگوار ، بیانشان با منطق قوی همراه است . گفته های عرفا را با منطق ، به حلوا تبدیل نموده و تحویل میدهند. البته برای آقای مصباح ، آرزو داشتم که کاش وارد دنیای سیاست نمی شدند و یک بار ، اعتقادم را خدمتشان نوشتم .
در خاتمه عرض می نمایم که تمجید فوق ، نفی بزرگان علمی و مذهبی دیگر ما نمی شود .
سلام آقای مهندس مقدسی.
اولا سرعت کامپیوترهای دنیا بر حسب mips (milion instruction per second) سنجیده می شود و ابر کامپیوتر ها دراین مقیاس با هم رقابت می کنند نه در بحث هوشمندی.
ثانیا اگر کامپیوتری قادر است بدون نوشتن برنامه و بدون الگوریتم ، کامپیوتر بسازد ، خوب چرا نمی سازد ؟.
اولا سخت افزار نیاز به تکنولوژی دارد و ثانیا نرم افزار نیاز به الگوریتم و بانک اطلاعاتی و پایگاه دانش دارد. پایگاه دانش می تواند استنتاجی باشد ولی بدون داده و بدون الگوریتم نرم افزاری تولید نمی شود.
بنابراین با نظر فوق در مورد ساخت کامپیوتر توانمند و هوشمند بدون الگوریتم جدید و دست ساخت یک کامپیوتر دیگر ممکن نیست و تا به حال هم که بنده حداقل ده ابر کامپیوتر را مشخصاتشان را خوانده ام چنین توانمندی ندیده ام.
سلام و ممنونم از برنامه خوب معرفت با حضور دکتر ابراهیمی دینانی عزیز
سوال دارم که همیشه با من بوده و نتوانستم آن را درک کنم خواهش میکنم پاسخی مفصل و ساده بیان کنید
منظور از خودشناسی چیست؟
چگونه میتوان خودشناسی کرد؟
استاد دینانی؛ معلم اندیشیدن:
«ستایشگر معلمی هستم که به من اندیشیدن را آموخت نه فقط اندیشه ها را.»
برای طول عمر بابرکت این یادگار علامه طباطبایی(ره) صلوات؛
-یکی از شاگردان قدیمی استاد عزیز دکتر دینانی-
© تمام حقوق این سایت متعلق به فیلسوفیار می باشد.