© تمام حقوق این سایت متعلق به فیلسوفیار می باشد.
سبد خرید شما خالی است.
فیلسوف یار › بحث و تبادل نظر › زنگ تفریح فلسفی › اگرروزی متوجه اشتباه خود شویم!
دوست عزیز بنده خود برنامه نویسم وشاید جزء باتجربه ترین آنها
وازنظر منطقی میگویم این کار شدنیست
یعنی میتوان رباتی ساخت که خارج از بسته و آموزه های داده شده بیندیشد
اندیشیدن البته مراتبی دارد ولی
در اینجا منظور بنده ساختن چیزی که برنامه نویس به آن نیاموخته و استنتاج منطقی از آموخته ها است
جناب تهران ۸ عزیز
درست است بنده دچار پرسشهایی شده ام که شاید دلیل آن توهمات باشد
ولی برای رسیدن به جواب پرسشم توهم زدم و تصمیم به رسیدن به جواب گرفتم
تعریفتان از عقل هرچه باشد یک تعریف است و هر تعریفی الزاما مطابق با واقعیت نیست چون هرتعریف را خودانسان باتوجه به استنتاجش میسازد اگر استنتاجش نقض شود پس نتیجه ای که از تعریف گرفته نیز نقض خواهد شد
بنده با آزمایشات واقعی و مشاهداتم استنتاج میکنم نه تعاریف
برخلاف تصور اکثر نظردهندگان به این پست اتفاقا اصلا این که بتوانیم در دنیایی مجازی انسان خلق کنیم اصلا اتفاق بدی نیست
بلکه بدین وسیله میتوان عدالت محض را شبیه سازی کرد ، داوری صددرصد عادلانه و بدور از غرض ورزی را پی ریزی نمود و بهترین اخلاقیات را پیدا کرد که کدام اخلاق ویا به عبارتی کدام دین است اینچنین حق به حقدار میرسد
واین یعنی خاتمه همه جنگها و آلامها
حتی با این شبیه سازی میتوان تمام دردها و امراض را هم کشف علت نمود وراهکاری برای التیام یافت
دیگه چی میخوایم از این بهتر
دوست عزیز shpegah
خوشحالم از یک برنامه نویس متبحر دارم بهره میبرم .
البته خودم برنامه نویس مقدماتی بوده ام .
می دانیم که می توان روباتی ساخت که کار پزشک را انجام دهد و برای مریض ، نسخه بنویسد .
ابتدا سوالاتی میکند و آزمایشاتی را می بیند و بعد براساس راهکاری که پزشکان در اختیار برنامه نویس قرار داده اند و برنامه نویس با هنر برنامه نویسی به روبات تزریق نموده است،
روبات ، همان نسخه ای را می نویسد که یک پزشک ماهر مینویسد .
خودتان بهتر از من به پروسه برنامه نویسی این کار آگاهی دارین .
درحقیقت ، پزشکان ، برنامه نویس را ، و برنامه نویس ، روبات را هدایت کرده است .
بفرمائید در این هنگام که بشر خود هنوز داروی مبارزه با سرطان یا ایدز را کشف ننموده است، و در نتیجه پزشکان نمی توانند اسامی دارو های درمان سرطان را به برنامه نویس و در نتیجه برنامه نویس به ربات تزریق نمایند ،
آیا می توان روباتی ساخت که خودش مواد تشکیل دهنده داروی درمان سرطان را تعیین و اعلام کند که دارو سازان آنرا بسازند ؟
..
دوست عزیز shpegah
میشه واضحتر و با ذکر مثال ، بفرمائید مرادتان از ” استنتاج منطقی از آموخته ها ” چیست ؟
لطف کنید پاسخ دو سال مرا جداگانه و مستقل از هرکدام بفرمایید .
دارم استفاده میکنم . بحث ظریف است و چاره ای جز پرداختن به جزییات نیست .
ممنون
مهندس محمد مقدسی عزیز
قطعا میدانید که کل دانش برنامه نویسی و یا به طور اخص تجربه الگوریتم نویسی قابل توصیح در یک پست نیست واصلا در ارتباط با این تالار گفتگو نیست ولی بطور خلاصه میتوانم بگویم آنچه برداشت شما از برنامه نویسی است از مقدماتی ترین مباحث آن است که یک یا چند ورودی بگیرید پروسس کنید یک یا چند خروجی تحویل دهید
همانطور که میدانید برنامه نویسی در تمامی علوم وارد شده و از جزئی ترین تا کلی ترین مسائل روزمره انسان را در برگرفته است
اکنون دیگر کمتر برنامه حرفه ایی معطل اطلاعات ورودی میماند بلکه دائما در حال رصد اطلاعات سازماندهی آنها و استفاده به موقع از آنهاست
برنامه ها آنقدر هوشمند شده اند که به محض اینکه خواسته ای داشته باشید حتی قبل از اینکه آن را مطرح کنید حدس میزند خواسته شما چیست و جوابش را برایتان آماده میکند
حتما در سرچهای گوگل متوجه شده اید
درپاسخ به سوال اولتان باید بگویم در حال حاضر هنوز مغز انسان هنوز درست تربیت ویا پرورش نیافته تا مثلا یک عدد ده رقمی در ده رقمی را ضرب کند کاریکه توانایی آن را یک ماشین حساب دارد به همین دلیل توانایی آنالیز صدها فرمول را باهم یک کامپیوتر دارد ولی انسان ندارد
وگرنه همین الان هم انسان بااستفاده از کامپیوتر توانسته ژنوم یک بیمارسرطانی را کامل آنالیز کند و متوجه بیماری ودرمان آن شود کاری را کامپیوتر برای انسان انجام داده که برنامه نویس آن از آن بیخبر بوده۱۰
واما پاسخ سوال دوم شما
مفهوم استنتاج منطقی از آموخته ها
بعنوان یک مثال خیلی ساده عرض میکنم تابحال با اکسل کار کرده اید؟؟؟
اگر دقت کنید وقتی در یک سلول از یک ردیف بگذارید عدد یک در پایین آن دو خودش تشخیص میدهد در خانه سوم باید سه بگذارد
ویا مثلا
اگر بگذارید ۲ و ۴ و ۶ خودش عدد بعدی را ۸ فرض میکند
به این استنتاج منطقی از آموخته ها میگویم
باوجودتمام این بحثها بنده باهم معتقدم قداست بخشیدن به خلقت از هر نوعی که باشد آنقدر لذت بخش است
که این لذت ، این عشق و این شور خود قداست میافریند
راجع به اینکه کل دانش برنامه نویسی و یا به طور اخص تجربه الگوریتم نویسی قابل توصیح در یک پست نیست واصلا در ارتباط با این تالار گفتگو نیست ، من هم کاملا با شما هم عقیده هستم .
آن لحظه که داشتم وارد این گفتگو میشدم دچار دو دلی شدید بودم . چون میدانستم که با محدودیت های موجود در برنامه و بخصوص در بین عزیزانی که در فلسفه تخصص دارند ادامه یک بحث فنی سطح بالا ، مقدور نمی باشد و کسل کننده خواهد بود.
اما راجع به اینکه برنامه ها آنقدر هوشمند شده اند که به محض اینکه خواسته ای داشته باشید حتی قبل از اینکه آن را مطرح کنید حدس میزند خواسته شما چیست و جوابش را برایتان آماده میکند بعرض میرساند بعید میدانم سایر متخصصین برنامه نویسی این فرمایش شما را تایید نمایند .
یه وقت شما مطلبی را مثلاً راجع به یک قرص کمتر شناخته شده و بصورت حداقل کلمات را به کامپیوتر منعکس میکنید و کامپیوتر دنیائی مطلب به شما تحویل میدهد . این اتفاق درسته . زیرا کامپیوتر میگردد و از بین داده های قبلی راجع به آن چند کلمه ، هرچه بهش تزریق شده است و هرچه را از طریق الگوریتم بدست می آورد به شما معرفی میکند .
آینگونه برنامه ها در حقیقت ناشی از دانش وسیع پزشکان و هنر برنامه نویس است .
ولی یه وقت شما میری تو گوگل و بدون نوشتن یک حرف ، دکمه سرچ را میزنی . شما میفرمائید در این حالت یعنی حتی قبل از اینکه خواسته را مطرح کنید حدس میزند خواسته شما چیست و جوابش را برایتان آماده میکند .
پذیرش این ادعا ، بهیچوجه برایم مقدور نیست . هم اکنون تلفنی با یکی از دوستان متخصص که در هر دو رشته سخت افزاری و نرم افزاری تحصیلات و تجربه دارند ادعای شما را مطرح نمودم . به هیچوجه نپذیرفتند .
راجع به اینکه در حال حاضر هنوز مغز انسان هنوز درست تربیت ویا پرورش نیافته تا مثلا یک عدد ده رقمی در ده رقمی را ضرب کند کاریکه توانایی آن را یک ماشین حساب دارد به همین دلیل توانایی آنالیز صدها فرمول را باهم یک کامپیوتر دارد ولی انسان ندارد ، من نیز کاملاً با شما هم عقیده هستم . زیرا برتری کامپیوتر به مغز انسان در سرعت عمل فوق العاده آنها است .
ولی این مزیت دلیل نمیشود که کامپیوتر را self creator به حساب بیاوریم . اگر پای انسان در بین نباشد.
دوست عزیز شما منظور بنده را درست متوجه نشدید
شما فرمودید با مثال ساده بگم منم گفتم مثل سرچ در گوگل که قبل از مطرح کردن سوال سوال شما را حدس میزند
مثل همان ضرب المثل خودمان که میگویند تو بگو ف من تا فرحزاد رفتم وآمده ام
به سرچ گوگل هم اگر حرف اولش را بدهیم کلی سرچ برایتان آماده میکند
حرف دوم رابزنید به سوال شما نزدیکتر میشود
حرف سوم هم همینطور تا الی آخر
بنده گفتم حدس میزند نه اینکه به طور قطعی بگوید
در مورد سلف کریتور بودن یک برنامه بعید است برنامه نویسی ازآن بی اطلاع باشد
هرابجکتی کریتور دارد و اگرپارامتر رندمی بگیرد ویا نه براساس محاسبات بدست آمده از آن پارامتر استفاده کند میتواند خلقی جدید داشته باشد
برنامه نویسی که از آن سوال پرسیدید حتما متوجه سوال شما نشده است
این دقیقا همان کاریست که مغز ما بعنوان یک ابر کامپیوتر دارد انجام میدهد
یادتان باشد که این ابرکامپیوتر یعنی مغز انسان خود از یک تک سلول زن و مرد نشات گرفته که
این تک سلول شامل کروموزمهایی است که برنامه نویسی شده تا با بیان ژنوم دومینویی را به حرکت وادارد که منجر به خلق یک انسان کامل میشود به خلق یک انسان کامل
کمی راجع مغز انسان مطالعه کنید شاهکاریست ولی قابل درک
مغز انسان از هر ابرکامپیوتری قدر تر است و قابلیتهایش از هر کامپیوتری فراترست حتی در سرعت محاسبات
منتها همانطور که گفتم نیاز به پرورش دارد
خالق مغز ما مغز ما را روی مودحداقلی یا low اون قرار داده تا ما به خودمون آسیب نرسانیم تا زمان موعود زمانیکه قابلیتهای لازمش را پیدا کرده باشیم چون بسیار بسیار پر خطر است
فرض کنید انسان میتوانست مانند یک اتومبیل سرعت داشته باشد ولی رانندگی نمیدانست چه اتفاقی میفتاد؟؟؟؟
این به این معنا نیست که انسان توانایی یک اتومبیل دست ساز بشر را هم نداشته خیر
این بدان سبب است که هنوز گواهی نامه ندارد وبرایش خطر ساز است
شخص بنده کمی فضولی کردم وپایم رافراتراز مودی که خالق برایم درنظرگرفته گذاشتم دچار اختلال مختصری در مغزم شدم که به حمدالله بادارو رفع شد ولی حداقل به من ثابت کرد که اینکار شدنیست
منتهابرای اینکه به خودم صدمه نزنم تصمیم گرفتم بطور مجازی درکامپیوتر آن را عملی نمایم
شاید مطلبم پیچیده باشد ولی هیچ پیچیدگیی نشانه غیرممکن بودن آن نیست
دوست عزیز shpegah
۱ – موضوع بحث بسیار مهم است ولی بنظرم این تالار گفتگو همانگونه که شما نیز بیان داشته اید، حوصله این بحث را ندارد . لذا با اختصار مطالب بیان میشوند .
من یک مقاله تقریباً مفصل در ۹ صفحه در باره ماهیت سیستم های هوشمند و تفاوت آن با سیستم اندیشه گری انسان نوشته ام و مطالب را از لحاظ نظام سیستم هوشمند ساخت بشر با دوستان متخصص در سخت افزار و نرم افزار ، کنترل نموده ام .
اگه لطف کنید ایمیل یا شماره تلگرام معرفی کنید آنرا تقدیم میکنم و از راهنمائی شما نیز بهره ببرم .
۲- راجع به بیان شما به اینکه “بنده گفتم حدس میزند نه اینکه به طور قطعی بگوید” بعرض میرساند من همان موقع متوجه هدفتان از کاربرد کلمه “حدس” شده بودم ولی خواستم منظور واقعی را از بیان خودتان داشته باشم .
اکنون می پردازیم به چگونگی حدس زدن و معتبر نبودن پذیرش قطعی “حدس” .
زید دوستی دارد که هر وقت زنگ خانه زید را میزند برای قرض کردن پول است . جالا برای صدمین بار ، زنگ خانه زید را میزند . زید تا تصویر آن دوست را در آیفون می بیند به همسرش میگوید :
باز اومد بزای پول . ولی این بار آن دوست آمده بود که بخشی از قزضهای قبلی را پس بدهد .
چرا زید به این اندیشه نیفتاده بود ؟ چون سابقه قبلی که در مغز داشت قرض گرفتن بود و نه قرض پس دادن . بقول شما در فایل قرض گرفتن ، چند مگا بایت اطلاعات وجود داشت ولی فایل پس دادن ، کلاً خالی بود .
اما از امروز به بعد هر وقت آن دوست زنگ بزد ، زید دو احتمال را تصور می کند . یا آمده قرض کند و یا آمده باز کمی از بدهی گذشته را پس بدهد .
قبلا تا اسم و ایمیلم را نمی نوشتم ، این برنامه برایم حطا میفرستاد ولی امروز که شروع به نوشتن این مطالب نمودم ، بدون اینکه مشخصاتم را بنویسم خود سیستم آنرا نوشت .
چرا ؟ برای اینکه دیگه فایل مشخصات من ، به اندازه کافی رسیده است و بقول شما با حرف “ف” میرود “فرح زاد” .
۳ – نمیدانم چه کنم با این بحث سنگین و حوصله اندک .
اما در یک کلام کلی اینکه سیستم های هوشمند فقط در حد داده ها و روشهای تزریق شده کارائی دارند و اگر با موارد پیش بینی نشده مواجه شوند ، متوقف میشوند .
نوشتن برنامه برای خودروی بدون راننده ، از لحاظ بزنامه نویسی ، چندان مشکل نیست و بیست سال فبل هم مقدور بود .
اما چرا عملی نشد برمیگردد به این مشکل که هنوز کارشناسان رانندگی ، متقاعد نشده اند که همه حالات رانندگی و همه موارد تخلفی که از جانب رانندگان یک مسیر ممکن است پیش بیاید را توانسته باشند تخمین و در اختیار برنامه نویسان قرار بدهند .
۴ – موضوع درمان بیماران سرطانی هم که فرموده بودید : “کامپیوتر توانسته ژنوم یک بیمارسرطانی را کامل آنالیز کند و متوجه بیماری ودرمان آن شود” دقیقاً همین حزفهای قبلی من است .
کامپیوتر هم تا حد دانش موجود روز می تواند آنالیز کند و تشخیص بدهد. چون بیش از این بهش روش دیگری تزریق نشده است .
مطمئن باشید بدون تزریق روش ، کاری از کامپیوتر ساخته نیست .
۵ – ضمناً تحلیل های منطقی که کامپیوتر با استفاده از منطق و تحلیل عقلی (و نه با محفوظات خود ) انجام میدهد ، ایضاً راهکار آنرا برنامه نویس است که به کامپیوتر میدهد. مغز بشر هم میتواند همان کار را بنماید . منتها سرعتی که کامپیوتر دارد و مثلاً سخت ترین تحلیل را در نیم ساعت انجام دهد ، اگر همان کار به افراد بشری واگذار شود شاید ده سال هم طول بکشد ولی انجام شدنی است .
در عوض انسانها ، قدرتی دارند که کامپیوترها ندارند . آن قدرت این است که شاگرد گاهی از استاد جلو میزند و به چیزهائی میرسد که اساتید آن شاگرد ، هیچگاه به مغزشات خطور نکرده بود .
امثال نوابغ علمی در طول تاریخ .
لطفا یک پیام خصوصی به کاربرshpegah درسایت برنامه نویس بدهید تا باهم درارتباط باشیم
به هرحال درپاسخ بایدبگویم همانطور که مغز پرورش نیافته انسان توانایی یک ماشین حساب را ندارد توانایی دسته بندی کردن مانند سرچ گوگل را هم درحالت فعلی ندارد
یامثال شما درباره زید
درنتیجه توانایی برقراری ارتباطات تعریف نشده را نیز ندارد به همین دلیل ازکامپیوتر برای استنتاج کردن عقب میماند
اندیشه انسان هم چیزی خارج از برقراری ارتباطات منطقی نیست این ارتباطات منطقی از کجا آمده در مغز انسان از همان تکرارهای دسته بندی شده که فرمودید
البته برای تعریف ارتباطات منطقی هم بحث مفصلی داریم که بماند
اگرمغزخودراپروش دهیم به یک ابرانسان تبدیل میشویم
ولی بنده به توبه خود زندگی انسانی را لذت بخش تر و واقعی تر ومتعادلتر از زندگی ابر انسانی میدانم
آن راه شاید بازگشتی نداشته باشد
پس بهتراست درآن راه قدم نگذاریم۶
© تمام حقوق این سایت متعلق به فیلسوفیار می باشد.