وما اوتیتم من العلم الا قلیلا
مشخصات فایل برنامه معرفت بیست و دوم اردیبهشت ۱۳۹۶
موضوع برنامه: تفسیر آیه شریفه { وما اوتیتم من العلم الا قلیلا }
عنوان فصل: سوالات بینندگان برنامه معرفت
مدت زمان برنامه: ۴۵ دقیقه
حجم فایل ویدئویی: ۱۱۶ مگابایت (MP4)
حجم فایل صوتی: ۱۸ مگابایت (MP3)
مختصری از متن برنامه:
قرآن کریم می فرماید: { وما اوتیتم من العلم الا قلیلا } و در آیه دیگری فرموده است که {و من یوتی الحکمه فقد اوتی خیرا کثیرا} کسی که به او حکمت عطا شود، در واقع خیر کثیر دارد. پرسشی که در اینجا مطرح می شود این است: حکمت، که با صفت کثیر آمده چیست و همچنین علم چیست و چرا به صفت قلیل متصف شده است؟
در آیه { وما اوتیتم من العلم الا قلیلا } چرا علم، قلیل خوانده شده است
علمی که فقط مربوط به ظواهر و این جهانی باشد، قلیل است؛ علمی که می خواهد فقط به زندگی عالم طبیعت بپردازد و آثارش را در بهتر کردن زندگی این جهان، جستجو کند، فقط به اندازه آنچه که به دنبال اش است، ارزش دارد. و آنچه علم با این وصف به دنبال اش می باشد، زندگی مادی و طبیعی این دنیا است؛ به حکم اینکه دنیا و آنچه در جهان طبیعت است، محدود و مقید است، آنچه که متعلق به دنیا باشد نیز محدود و قلیل خواهد بود.
امروزه علم و تکنولوژی دقیقا در همین شاخه قرار گرفته اند. کسی منکر پیشرفت و کمک آن به زندگی امروز بشر نیست، علم در واقع، پدر تکنولوژی است. ولی تا آنجایی که این علوم فقط به این دنیا مربوط باشد، قلیل است زیرا خود دنیا قلیل است. کل جهان مادی و طبیعی، نسبت به وسعت جهان معنویت، قلیل است
کلمه «حکمت: یک اصطلاح اسلامی است و در ادیان ابراهیمی مرسوم است، اما اصطلاح یونانی حکمت می شود، فلسفه و فیلسوف؛ تفاوتی که حکمت با علم دارد این است که حکمت تنها به این جهان منحصر نمی ماند، حکمت، مبنای این عالم را می پرسد و می گوید که این جهان از کجا آمده است؟ سرانجام این جهان به کجا خواهد رفت؟ به عبارت دیگر، حکمت، معنی این جهان را می پرسد.
فایلها بجای «دانلود» پخش و اجرا میشود؟ راهنمای دانلود را بخوانید (اینجا بزنید)
میخواهید تمامی قسمتها را به صورت یکجا دانلود کنید؟ همین الان اینجا بزنید
بسیار سپاسگزار هستم. وبسایت شما عالی است و تلاش شما قدردانی فراوان دارد.
برایتان ارزوی بهروزی و پیروزی دارم.
از زحمات شما بینهایت سپاسگزارم و برایتان ارزوی بهروزی و پیروزی دارم.