مشخصات فایل برنامه معرفت بیستم دی ماه ۱۳۸۷
موضوع برنامه: تفسیر الله نور السموات و الارض
عنوان فصل: ردپای عقل و عشق در عاشورا
مدت زمان برنامه: ۴۵ دقیقه
حجم فایل ویدئویی: ۱۰۴ مگابایت (MP4)
حجم فایل صوتی: ۱۷ مگابایت (MP3)
مختصری از متن برنامه:
تفسیر الله نور السموات و الارض اختصاص به این قسمت از برنامه معرفت دارد. این آیه کریمه که از آیات عجیب قرآن است مانند همه آیات قرآن که عجیب و شگفت انگیز است همانطور که می دانید مورد تفسیرهای گوناگونی قرار گرفته است. عجیب این است که ابن سینا با اینکه همه قرآن را تفسیر نکرده اما به این آیه توجه خاصی داشته و آن را تفسیر کرده است. غزالی نیز کتابی به نام «مشکاه الانوار» نوشته است که در تفسیر این آیه است.
خداوند، خود را «نور» آسمان ها و زمین خوانده است. بسیاری از مفسران تاکنون، کلمه «نور» را به معنای «مُنَوِّر» معنا کرده اند و گفته اند که آیه «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ » یعنی (اللَّهُ مُنَوِّرُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْض) خداوند به آسمان و زمین، نور می دهد، نه اینکه خودش نور باشد. من نمی خواهم بگویم که آنها اشتباه کرده اند؛ آنها درست گفته اند ولی «مُنَوِّر» هم یعنی «نور»! من می توانم از شما بپرسم که آیا مُنَوِّر می تواند خودش نور نباشد؟! چیزی که در حد ذات، نور نیست، چگونه می تواند مُنَوِّر باشد؟ پس اعم از اینکه شما این آیه را مطابق ظاهر آن، به معنای نور آسمان ها و زمین معنا کنید یا آن را مُنَوِّر معنا کنید، باز هم خداوند نور است. چون اگر منور، خودش نور نباشد دیگر منور نیست. پس « اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ»
حکما، فلاسفه و متکلمین درباره خداوند و اثبات وجود او از طرق مختلفی وارد شده اند؛ راه طبیعی، راه فلسفی، برهان وجوب و امکان و براهین دیگری که در این باب هست. من در اینجا درباره براهین اثبات واجب نمی خواهم صحبت کنم چون بسیار فراوان است
فایلها بجای «دانلود» پخش و اجرا می شود؟ راهنمای دانلود را بخوانید (اینجا بزنید)
می خواهید تمامی قسمتها را به صورت یکجا دانلود کنید؟ همین الان اینجا بزنید