مشخصات فایل برنامه معرفت پانزدهم آذرماه ۱۳۹۲
موضوع برنامه: غربت انسان از دیدگاه ابن سینا
عنوان فصل: بررسی اندیشه ابنسینا
مدت زمان برنامه: ۴۲ دقیقه
حجم فایل ویدئویی: ۱۰۴ مگابایت (MP4)
حجم فایل صوتی: ۱۸ مگابایت (MP3)
مختصری از متن برنامه:
عصاره کلام ابن سینا در رساله حکمت مشرقیه بدین مضمون است که سالک (نفس ناطقه) در حالت خلسه و بیداری، فرشته راهبر را میبیند و به او میگوید، اینجا وطن اصلی تو نیست و بلند شو و وطن اصلی خودت را پیدا کن که این میشود منشا بیداری نفس. بلاد حبیب و دیار غریب کجاست؟ تفاوت شرق و غرب جغرافیایی و شرق و غرب حقیقت چیست؟
غربت انسان از دیدگاه ابن سینا
انسان غریب است و احساس غربت می کند. حالا چرا احساس غربت می کند؟ انسان در وطنش هم گاهی احساس غربت می کند. برای اینکه انسان به اصل خودش فکر می کند. حیوانات به اصل خودشان فکر نمی کنند، که من کجا بودم، آمدم ؟ ولی انسان فکر می کند درسته که من زندگی می کنم در شهر خودم هستم در وطن خودم هستم. اصل من کجا بوده؟ آدم از خودش نمی پرسه از کجا آمده؟ “از کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود؟ به کجا می روی آخر، که ننمایی وطنم ” حتی بچه ها، بچه های کوچک از مادرشون می پرسند که من از کجا آمدم؟
بچه های کوچک بهتر این سوالات را می پرسند. انسان وقتی بزرگ شد، اشتغال به کارهای دنیوی پیدا کرد کم کم این سوالات یادش می رود. یه جایی خواندم در یک حکایت طنزی شیرین بود. بچه ای از مادرش پرسید که: مادر من از کجا آمدم تو من رو از کجا آوردی؟ بچه کوچک بود، حالا این مادر چه توضیحی بدهد که تو از کجا آمدی، بخواهد رحم و نطفه و … را بگوید این ها برای بچه خیلی سنگین بود.
بچه پرسید تو برای چی من را آوردی؟ من برای چه آمده ام؟ کجا بودم من؟ مادر یه جواب قشنگی داد. گفت مادر من از وقتی که خودم بچه بودم تو در آرزوهای من وجود داشتی. این خیلی حرف درستی هست. گفت تو نتیجه آرزوهای من هستی.
پس هر انسانی به این فکر می کنه که من از کجا آمدم؟ و به کجا خواهم رفت؟ هیچ انسانی نیست که به مرگ نیندیشد. اصلا انسان ذاتا مرگ اندیش است و به مرگ می اندیشد. از خودش می پرسد حالا من مردم چه می شود؟ در جلسه قبل عرض کردیم که بعضی ها مرگ را مرز می دانند. بعضی ها پایان. حالا چه کسانی که پایان بدانند و چه کسانی که مرز بدانند. در هر دو این سوال مطرح است که من بعد از مرگ کجا خواهم رفت؟
فایلها بجای «دانلود» پخش و اجرا می شود؟ راهنمای دانلود را بخوانید (اینجا بزنید)
می خواهید تمامی قسمتها را به صورت یکجا دانلود کنید؟ همین الان اینجا بزنید
احسنت بر شما بلکه زبان قاصر از ادای شکر است و اینان همه کلماتند.