رابطه علم با عبادت از دیدگاه حضرت علی (ع)
مشخصات فایل برنامه معرفت سیزدهم شهریور ۱۳۸۸
موضوع برنامه: رابطه علم با عبادت از دیدگاه حضرت علی (ع)
عنوان فصل: ویژه برنامه ماه مبارک رمضان
مدت زمان برنامه: ۴۷ دقیقه
حجم فایل ویدئویی: ۱۶۵ مگابایت (MP4)
حجم فایل صوتی: ۲۰ مگابایت (MP3)
مختصری از متن برنامه:
رابطه علم با عبادت از دیدگاه حضرت علی (ع)
مولا امیرالمومنین در نهج البلاغه تعابیر بسیاری در باب علم و عبادت دارد از جمله «سلونی قبل أن تفقدونی» یا تعبیر «فَلاََنَا بطرق السماء أعلم منّی بطرق الأرض» حضرت استاد مراد از راههای زمین و آسمان چیست؟ وقتی از آسمان سخن میگوییم، منظورمان کرات آسمانی نیست. کوچه خیابانهای آسمان خیلی مشخص نیست که زیباتر از کوچه خیابانهای زمین باشد. اصلا کرات دیگر هم به نوعی «زمین» است. اما منظور از سماء یا آسمان، «تعالی و بالا» است. اصلا اشکال اینجاست که معنیِ بالا بودن را نمیدانیم به چه معنی است.
کمی درباره وحی و انبیاء علیهم السلام
حقایق عالم غیب از راه تجربه بیرونی بدست نمیآید بلکه از راه تجربه درونی به دست میآید. انبیاء علیهم السلام برای ما تجربه های بیرونی مثل علم فیزیک و شیمی به ارمغان نیاوردند بلکه چراغ راهی برای درک حقایق عالم غیب بودهاند. مولانا میگوید: درکِ حقایق عالمِ غیب برای هاضمه ما سخت است. تعلیمات انبیاء همانند آبی است که چرخ آسیاب (وجود انسان) را میگرداند و آن گندم (که حقیقت غیبی است) نرم میکند و مطابق هاضمه ادراکی ما میشود. مولانا میگوید:
چون شما را حاجت طاحون نماند آب را در جوی اصلی باز راند
این آبِ وحی که میآمد و حقایق عالم غیب را نرم میکرد؛ اگر احساس بی نیازی کردید و دچار غرور شدید، این آب (وحی) به جوی اصلی باز میگردد و این آسیاب نمیگردد و به همین جهت نبوت ختم شد و دیگر نیامد.
فایلها بجای «دانلود» پخش و اجرا می شود؟ راهنمای دانلود را بخوانید (اینجا بزنید)
می خواهید تمامی قسمتها را به صورت یکجا دانلود کنید؟ همین الان اینجا بزنید